Szanowni Państwo,
Niedawno do naszego flagowego dania, którym jest toskańska Bistecca, 1 kg stek wołowy z kością w kształcie litery T, dołączyły nowe propozycje takie jak - 750g stek Tomahawk, a także rostbef i antrykot sezonowane na sucho przez 28-35 dni.
Nowe stekowe propozycje związane są z rozpoczęciem przez nas procesu sezonowania mięsa na sucho. Mięso przechowujemy w specjalnych szafach chłodniczych, w ściśle określonej, stałej temperaturze i wilgotności przez kilka tygodni. W tym czasie naturalne enzymy niszczą włóknistą tkankę i dzięki temu mięso staje się bardziej kruche. Szafy chłodnicze z ogromnymi częściami wołowiny stoją na sali więc bez wątpienia są ogromną atrakcją dla Gości, którzy nieustannie robią sobie z nimi zdjęcia.
Oprócz steków w nowym menu znalazły się m.in. ossobuco z glazurowaną marchewką i pieczonym czosnkiem, pieczona dorada z trawą cytrynową i chutneyem z mango, mini burger z trzema sosami – BBQ, pikowym i salsą pomidorową z dymką czy też rukola z polędwicą wołową marynowaną w teriyaki z dressingiem truskawkowym. |